Vučić u Ujedinjenim Nacijama – Srbija vodi principijelnu politiku uz očuvanje nacionalnih interesa

0
51

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je 78. zasedanje Generalne skupštine Ujedinjenih nacija (UN) prilika da se sa na sastancima sa svetskim liderima „dodatno založimo za očuvanje mira i stabilnosti u regionu“.

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić boravio je na prijemu koji u čast šefova delegacija priređuje generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš. Pored razgovora sa generalnim sekretarom UN Antonijem Guterešom dugo sam razgovarao i sa prijateljima, predsednikom Evropskog saveta Šarlom Mišelom i predsednikom Republike Kube Migelom Dijas-Kanelom, naveo je predsednik Srbije posle prijema koji u čast šefova delegacija priređuje generalni sekretar UN.

Predsednik Srbije učestvovao je juče i na neformalnom ručku koji je za lidere sa Zapadnog Balkana organizovao visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj. „I ovaj neformalni ručak sam iskoristio za nastavak borbe za očuvanje mira i stabilnosti i ubrzanje razvoja Srbije i celog Zapadnog Balkana“, navao je Vučić. On je dodao da Srbija nastavlja da vodi odgovornu i principijelnu politiku, zasnovanu na očuvanju nacionalnih interesa, otvorenu za konstruktivnu saradnju u regionu usmerenu u pravcu ispunjavanja našeg strateškog cilja – članstva u EU.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here