Prvi potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa zamenikom generalnog direktora za Evropu i ambasadorom za Zapadni Balkan u Ministarstvu spoljnih poslova Japana Kimitakeom Nakamurom, koji boravi u poseti Beogradu povodom održavanja redovnih bilateralnih političkih konsultacija dvaju ministarstava.

Tokom razgovora je obostrano ocenjeno da su odnosi dveju zemalja u stalnom usponu, sadržajni i višeslojni, uz potvrđenu spremnost za dalje jačanje međusobnog dijaloga i razmenu poseta na svim nivoima. U tom kontekstu, Dačić je ponovio ličnu spremnost da u što skorijem periodu poseti Japan. On je izrazio veliko zadovoljstvo povodom činjenice da je Srbija poželjna destinacija za sve veći broj renomiranih japanskih kompanija, uz nadu da će njihova pozitivna iskustva podstaći priliv novih japanskih investicija na našem tržištu.

Sagovornici su podvukli interes i za dalje jačanje saradnje u drugim oblastima, kao što su kultura, obrazovanje, nauka, tehnologija, digitalizacija i informaciono-komunikacione tehnologije. Prvi potpredsednik Vlade je obavestio japansku delegaciju o trenutnim, izuzetno kompleksnim dešavanjima na Kosovu i Metohiji, navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova.