Dveri, Zavetnici i Narodna stranka traže skupštinsku sednicu o Kosovu

0
82

Danas je održana konferencija za novinare na kojoj su šefovi poslaničkih grupa stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski, Narodne stranke Stefan Jovanović i pokreta Dveri-Patriotski blok Boško Obradović zatražili vanrednu sednicu Skupštine Srbije o Kosovu.

Narodni poslanik i lider Dveri Boško Obradović saopštio je danas da su Dveri, Zavetnici i Narodna stranka zatražili zasedanje Skupštine Srbije o Kosovu, za šta su do sada dobii podršku od koalicije Nada, kao i da te stranke očekuju podršku ostalih poslaničkih grupa. Obradović je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije naveo da patriotska parlamentarna opozicija već pola godine ponavlja da treba odbaciti „takozvani francusko nemački sporazum o priznanju lažne države Kosova“, koji je početak novih problema u pokrajini.

Šefica poslaničke grupe stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski ocenila je da institucija parlamenta mora da zauzme odgovoran stav i oglasi se po pitanju najnovijih dešavanja na Kosovu.

Šef poslaničke grupe Narodne stranke Stefan Jovanović kazao je da su zatražili zakazivanje hitne sednice zbog događaja „u kojima se vidi da je srpski narod na Kosovu i Metohiji ugrožen, pre svega zbog ekstremističkog režima u Prištini Aljbina Kurtija“.

Poslanici su tokom konferencije govorili i o izborima za koje su istakli da su važni jer je to prilika da građani daju sud o potezima aktuelne vlasti kada je reč o spoljnoj politici, ekonomskoj, o postupanju prema Kosovu i Metohiji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here