Predsednik Narodne skupštine Republike Srbije Vladimir Orlić obratio se danas u Domu Narodne skupštine na otvaranju 54. manifestacije „Radost Evrope“, koja okuplja decu iz zemalja regiona, Evrope i sveta.

Poželevši dobrodošlicu svima, Orlić je pozdravio goste, kao i domaćine manifestacije, decu iz Srbije. „Vi ste najbolji predstavnici svoje Srbije koja, sve što danas radi, upravo i čini sa ciljem da za vas budućnost bude još bolja i da svoje snove ostvarujete u svojoj zemlji. Želim da u toj budućnosti stojite sa svojim prijateljima iz Evrope i sveta, zajedno i složno, baš kao što danas stojite ovde, u Skupštini Srbije“, rekao je Orlić. Poručio je da, zahvaljujući trudu i zalaganju organizatora, Srbija i Beograd ovih dana zauzimaju posebno važno mesto u Evropi, mesto u kojem se sjedinjuju bogatstvo jezika, kultura, radost i osmesi. „I u duhu slogana „Tačno ispod zvezde“, pod kojim se održavaju ovogodišnji susreti mladih iz Evrope, stanite tačno ispod zvezde – neka vas ona na ovom mestu obasja ljubavlju i prijateljstvom, i neka svakoga od vas, kuda god sutra krenuli, prati njegova srećna zvezda, ona koja ispunjava želje, ostvaruje snove i podseća vas da u Srbiji imate prijatelje za ceo život i da ćete ovde uvek biti dočekani raširenih ruku“, rekao je Orlić.

Ovogodišnji međunarodni susreti dece Evrope održavaju se u Beogradu od 1. do 6. oktobra i okupljaju decu iz četrnaest zemalja regiona i Evrope: Bosne i Hercegovine, Bugarske, Jermenije, Litvanije, Mađarske, Nemačke, Poljske, Rusije, Severne Makedonije, Slovačke, Slovenije, Turske, Hrvatske i Crne Gore, kao i decu iz daleke Kine.