Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković održao je konferenciju za novinare koja je bila posvećena dokazima koji pobijaju laži Prištine i tom prilikom rekao da je ključno pitanje za Euleks zbog čega nije učestvovao u istrazi nakon incidenta u Banjskoj 24. septembra.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je danas da takozvana kosovska policija nije dozvolila istražiteljima Euleksa da učestvuju u istrazi onoga što se dogodilo u Banjskoj jer nije želela da se sazna kako su dva Srbina, Bojan Mijailović i Igor Milenković, hladnokrvno ubijena. Brojne nelogičnosti ukazuju na to da Priština lažira činjenice i zato je jasno zašto Euleksu nije dozvoljeno da prisustvuje istrazi, podvukao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Petković je naveo da zvanični Beograd ni do danas nije dobio odgovor ni na drugo pismo Euleksu, u kome traži odgovore na pitanja vezana za obdukciju. Prema njegovim rečima, mi ćemo i dalje insistirati na tom pitanju i tražiti da se utvrdi istina zbog čega je takozvana kosovska policija zabranila Euleksovim istražiteljima da budu na licu mesta.

Beograd će se, kako je podvukao Petković, boriti da sačuva slobodu, ali pre svega mir srpskog naroda, jer ako toga nema, nastaviće se iseljavanje, što je i cilj Aljbina Kurtija.