Ministar privrede u Vladi Republike Srbije Slobodan Cvetković sastao se danas sa ambasadorom Izraela u Srbiji Jahelom Vilanom, sa kojim je razgovarao o daljem razvoju ekonomske saradnje dveju zemalja.

Cvetković je poručio da dve zemlje udruženim snagama i zajedničkim inicijativama mogu da dodatno ojačaju privrednu saradnju, dodavši da očekuje da će u narednom periodu više izraelskih investitora koristiti povoljne uslove za ulaganje na srpskom tržištu. Ekonomska saradnja je ključ za razvoj bilateralnih odnosa i posebno mi je drago što u Srbiji posluje veliki broj izraelskih kompanija, rekao je ministar.

Izrael je jedan od značajnijih investitora, a ukupna spoljnotrgovinska razmena između dve zemlje za prvih osam meseci ove godine iznosi 71,5 miliona evra. Ambasador Vilan je preneo da su izraelski investitori zadovoljni poslovanjem u Srbiji, dodajući da je od velike pomoći poslovnoj zajednici i ponovno uspostavljena direktna avio-linija Beograd– Tel Aviv.

Sagovornici su tokom sastanka ocenili da postoji prostor za dodatno unapređenje privredne saradnje dveju zemalja, navodi se u saopštenju Ministarstva privrede.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here