Sastanak predsednika Narodne skupštine sa ambasadorom NR Kine u Republici Srbiji

0
29

Predsednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić danas je, na sastanku sa novoimenovanim kineskim ambasadorom u Srbiji Li Mingom, zahvalio Kini na čvrstoj, principijelnoj poziciji po pitanju očuvanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta naše zemlje, u isto vreme izrazivši podršku Srbije politici “Jedne Kine”.

Orlić je poručio da su Kina i Srbija, snažno i dosledno, na strani poštovanja međunarodnog javnog prava i principa UN, navodi se u saopštenju njegovog Kabineta. On je Li Minga informisao o izuzetno teškoj situaciji na Kosovu i Metohiji. „Neophodno je da se pod hitno prekine teror koji nad srpskim narodom u našoj južnoj pokrajini sprovodi Aljbin Kurti, da se zaustavi užasna kampanja etničkog čišćenja i da se sačuva mir koji je ugrožen isključivo Kurtijevom krivicom”, ocenio je Orlić.

Ambasador Li Ming je poručio da Kina nastavlja da pruža snažnu podršku Srbiji po svim najvažnijim pitanjima, prvenstveno kada je reč o poštovanju njenog teritorijalnog integriteta i suvereniteta.

On je istakao da će Kina, kao stalna članica SB UN, u svakoj prilici i na svakom mestu zagovarati pravdu, poštovanje principa na kojima se UN temelji i biti nedvosmisleno protiv hegemonije i politike sile.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here