Odobreno još 120 zahteva za kupovinu kuća na selu

0
37

Ministar za brigu o selu u Vladi Republike Srbije Milan Krkobabić izjavio je da je na sednici Komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoske kuće sa okućnicom odobreno još 120 zahteva.

Ministar Krkobabić je istakao da je još 100 devojčica i dečaka sa svojim roditeljima dobilo novi dom u seoskim kućama širom Srbije, među kojima je i porodica sa osmoro dece koja dobija krov nad glavom u Banatskom Aranđelovu.

Zamenik predsednika komisije, agroekonomista Milan Prostran je rekao da je sve veće interesovanje za subvencije za kupovinu seoskih kuća.

Subvencije su ovog puta odobrene za 59 parova, 24 samohrana roditelja i 37 pojedinaca. Najviše napuštenih seoskih kuća biće useljeno u Somboru – 14, Novoj Crnji – devet, Novom Kneževcu i Bečeju – osam, dok je najveće interesovanje u ostalim delovima Srbije bilo za kuće u Pirotu i Golupcu. Najtraženije selo bilo je Banatsko Aranđelovo, u koje će se doseliti pet porodica. Dobitnici najveće kuće od 346 kvadrata sele se u Srpsku Crnju, gde će moći da obrađuju više od 19 ari placa. Najveća okućnica od oko 40 ari, pripala je samostalnom poljoprivredniku u Opštini Žitište, selu Srpski Itebej. U najmanju kuću od 40 kvadrata, u rumskom selu Dobrinci, useliće se samohrana majka sa dvoje dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here