Dačić – Podrška Kine od vitalnog značaja za Srbiju

0
51

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je potpisivanje Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Kine istorijska tekovina koja će biti od velike koristi za naš narod u narednim decenijama.

Današnjim događajem mi smo zaokružili sve ono što je urađeno u proteklih 10-11 godina i zaista ovo je događaj od istorijskog značaja za Srbiju, ne samo iz aspekta ekonomije, već i sa aspekta naše spoljnopolitičke pozicije – rekao je Dačić novinarima nakon potpisivanja sporazuma u Pekingu. On je naglasio da je na samom početku današnjeg sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića sa njegovim kineskim kolegom, Si Đinping naglasio da će se Kina i Srbija međusobno podržavati. – Nama je od vitalnog značaja podrška Kine kada je reč o našim ključnim pitanjima, poput teritorijalnog integriteta i suvereniteta Kosova i Metohije. Videlo se to veliko prijateljstvo koje postoji između naša dva predsednika i nezavisno od toga što pričamo o ekonomiji, trgovini, poljoprivredi, veoma je važno reći da će Kina biti čvrsto uz nas i u veoma teškim međunarodnim okolnostima, kada je reč o našim pitanjima – rekao je Dačić.

Dačić je podsetio da će se sledeće nedelje u Njujorku održati sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija o KiM, na kojoj će najverovatnije prisustvovati Vučić, i istakao da je za Srbiju podrška Kine, koja je stalna članica tog međunarodnog tela, od vitalnog značaja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here