Vučić – Kurtijevi trikovi

0
83

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je, povodom medijskih natpisa da je premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nudio predsednici vlade Srbije Ani Brnabić u Tirani papire na potpisivanje, da je u pitanju Kurtijev trik.

Kako je rekao novinarima, Kurti svaki put donosi neki papir koji niko ne želi da potpiše. – On vam kaže ‘doneo sam vam da potpišete deklaraciju o miru’ i vi smatrate u tom trenutku da je on doneo nešto lepo da potpišete zato što se tu koristi reč ‘mir’. Samo zaboravlja svakome da kaže da deklaraciju o miru mogu da potpišu samo suverene i nezavisne države. Dakle, onog sekunda kada biste potpisali, vi ste priznali nezavisno Kosovo – istakao je Vučić. Kako je rekao, to je sitnica o kojoj niko ne vodi računa.

– Srećom, mi moramo da vodimo računa o tome i eksperti nam pomažu u poslu koji obavljamo, pa se to ne dešava. To su ti trikovi. On vam kaže ‘deklaracija o miru’, a ljudi misle da je to uopštena frazeologija koja se tiče mira – naveo je Vučić. Prema njegovim rečima, Srbija nije protiv mira, za razliku od samog Kurtija.

– Srbija jeste za mir, ali ne možemo da proglasimo Kosovo nezavisnom državom. To je suština. On meni svaki put donese tri-četiri papira, pa mu ja odgovorim i on onda izlazi napolje da se žali na mene kako ga vređam, a ja mu samo odgovaram u jednoj rečenici. On po ceo dan smišlja te trikove, misli da to kod nekoga može da prođe – zaključio je Vučić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here