Najodgovornije bi bilo da pet parlamentarnih stranaka, čiji je stav da su protiv francusko-nemačkog sporazuma, nastupe na predstojećim izborima u jednoj koloni, rekao je predsednik Nove demokratske stranke Miloš Jovanović, ukazavši da je nemoguće ostvariti kompromise sa proevropskom opozicijom, jer im se stavovi u najbitnijim pitanjima razlikuju.

Predsednik Nove Demokratske stranke Srbije Miloš Jovanović je na konferenciji za novinare istakao da je njegov pedlog da na izbrima nastupi kolona desnice, jer se podrazumeva da ukoliko ste protiv francusko-nemačkog sporazuma, onda ste i protiv Aleksandra Vučića, koji je taj sporazum prihvatio.  Saradnja sa ostatkom opozicije ostvarivaće se tamo gde je to moguće, rekao je Jovanović.

Potpredsednik Pokreta obnove kraljevine Srbije Predrag Marsenić rekao je da se SNS i rukama i nogama bori da ostane na vlasti, ali da koaliciju NADA to neće uplašiti. Marsenić je rekao da vlast dozvoljava tihu okupaciju Srbije time što ne regauje na adekvatan način u odnosu na situaciju na Kosovu i na nedavna dešavanja u Banjskoj.