NSZ – Program ,,Moja prva plata’’ realizuje se i u Zrenjaninu

0
44

Započela je realizacija četvrtog ciklusa programa „Moja prva plataˮ. Nacionalna služba za zapošljavanje raspisala je javni poziv za ovaj program, te je na portal www.mojaprvaplata.gov.rs poslodavcima omogućeno da objavljuju konkretne radne pozicije sa opisom poslova i na taj način apliciraju na program.

Nacionalna služba za zapošljavanje saopštila je da su, zbog velikog interesovanja poslodavaca i nezaposlenih za program Moja prva plata, produženi rokovi, pa će prijavljivanje poslodavaca i oglašavanje slobodnih radnih mesta trajati do 7. novembra.

YuTeam Software je privatna kompanija osnovana 2000. godine u Zrenjaninu. Preko 20 godina posluje u oblasti informacionih tehnologija, a kako ističe direktor Aleksandar Žarkov, od početka su uključeni u program Moja prva plata.

Programom ,,Moja prva plata’’ daje se mogućnost mladima koji nemaju radno iskustvo da obave praksu na konkretnim poslovima kod poslodavca, u cilju sticanja znanja, veština i kompetencija za rad, kako bi na taj način povećali svoje mogućnosti za zapošljavanje. U program se uključuju mladi do 30 godina, sa najmanje srednjim obrazovanjem.

Tokom trajanja programa, Nacionalna služba za zapošljavanje će na mesečnom nivou isplaćivati mladima sa srednjim obrazovanjem novčanu naknadu u iznosu od 28.000 dinara, dok će mladima sa visokim obrazovanjem isplaćivati 34.000 dinara, uz uplatu doprinosa za slučaj povrede na radu i profesionalne bolesti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here