Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Palati Srbija sa predsednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen, koju je prethodno dočekao na aerodromu „Nikola Tesla“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon sastanka sa Ursulom fon der Lajen da je Evropska unija ubedljivo prvi partner Srbije i da je 610 najvećih investitora u Srbiji iz EU.

Predsednica Evropske komisije, s druge strane, istakla je da je prva poruka to da je proširenje na vrhu agende EU. „Ovo je vreme globalne turbulencije, te moramo da ojačamo jedinstvo i bezbednost našeg kontinenta, a to ćemo učiniti kroz proširenje. Mi želimo da se Srbija pridruži Uniji, a ova ponuda se bazi na poverenju, reciprocitetu i partnerstvu“, rekla je ona i dodala da je Srbija jedna od najnaprednijih zemalja na putu ka članstvu. Ona je dodala da Plan rasta za Zapadni Balkan ima četiri koraka. „Možemo BDP Zapadnog Balkana da povećamo za deset odsto. Plan rasta uključuje paket od šest milijardi evra za privrede Balkana, što će pospešiti privrede, stvoriti radna mesta i podržati ih na putu ka EU“ „Ali želimo da nastavite sa koracima, da nam se približite uključujući i spoljnu politiku zato što EU želi da računa na Srbiju kao na pouzdanog evropskog partnera koji deli zajedničke principe i vrednosti“, istakla je predsednica EK.