Debata “Izborna atmosfera” – Krađa i pre i za vreme izbora

0
27

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde Borko Stefanović i predsednik beogradskog odbora Demokratske stranke Branimir Kuzmanović ukazali su sinoć na debati “Izborna atmosfera”, u okviru ciklusa Vračarski razgovori, da se izborna krađa odvija na izborima, ali i pre njih. Izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja Zoran Gavrilović govorio je o “anesteziranju građana” sa nacionalnih frekvencija.

Borko Stefanović je istakao da se izborna krađa odvija i pre samih izbora, tako što vlast sprovodi propagandu u medijima pod njenom kontrolom već 11 godina, što im centri za socijalni rad dostavljaju spiskove, a oni zatim te ljude ucenjuju da neće dobiti socijalnu pomoć ako ne glasaju za Srpsku naprednu stranku. Glavne teme u Srbiji su nedostatak sigurnosti i stabilnosti, nasilje i korupcija i katastrofalna ekonomska situacija, rekao je Stefanović navodeći da veruje da je Srbija došla u referendumsku atmosferu i da se nalazi pred izborom svetlo ili tama, ropstvo ili sloboda.

Izvršni direktor Biroa za društvena istraživanja Zoran Gavrilović rekao je da mediji sa nacionalnom pokrivenošću “anesterziraju građane” temama koje predstavljaju kao glavne u svojim programima.

Govoreći o temama u kampanji, Branimir Kuzmanović je rekao da će izbegavati one koje bi mogle da izazovu podele i da niko neće nametati raspravu Izrael ili Palestina, socijalna demokratija ili liberalna ekonomija, već će se baviti bezbednošću i borbom protiv kriminala. Kuzmanović je dodao da ljudi očekuju da se dogodi nešto specijalno, ali da kampanja uvek ide na sličan način, a veruje da je većini građana jasno da od događaja u Banjskoj predsednik Srbije Aleksandar Vučić predstavlja veliku opasnost.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here