Ministar Mali i guvernerka Tabaković – Uspešno završena revizija aranžmana sa MMF-om

0
19

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas da je uspešno završena revizija aranžmana sa Međunarodnim monetarnim fondom, dodavši da je ova međunarodna finansijska institucija ocenila da je Srbija ispunila sve što je dogovoreno na vreme i na pravi način. 

Ministar Mali je, na zajedničkoj konferenciji za medije sa guvernerom Narodne banke Srbije Jorgovankom Tabaković, povodom pozitivnih ocena MMF-a, istakao da je naša ekonomija, uprkos velikoj svetskoj krizi, i dalje stabilna, uz napomenu da je sve što je planirano u budžetu za narednu godinu realno i da će biti ispunjeno, pre svega povećanje plata, penzija i minimalne zarade. Mali je ukazao na to da Srbija na računu budžeta ima pet milijardi evra, kao i nikada veće devizne i rezerve u zlatu.

Guvernerka narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković je istakla da je MMF na kraju posete zahvalio na otvorenim i konstruktivnim razgovorima i saradnji, pri čemu je izrazila očekivanje da će, nakon završene druge revizije aranžmana, Odbor izvršnih direktora MMF-a polovinom decembra i potvrditi pozitivnu ocenu Srbiji. Ona je objasnila da je osnovni instrument koji je doneo stabilnost Srbiji usaglašenost monetarne i fiskalne politike, dodavši da je naša zemlja u najizazovnijim okolnostima obezbedila stabilnost finansijskog sistema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here