Srpska napredna stranka (SNS) predala je danas Republičkoj izbornoj komisiji listu za parlamentarne izbore 17. decembra sa overnim potpisima birača.

Predsednik Srpske napredne stranke Miloš Vučević predao je u 12 časova Republičkoj izbornoj komisiji listu „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ za izbore za narodne poslanike. SNS je prva stranka koja je predala izbornu listu RIK-u, uz koju je dostavila i 92.637 potpisa podrške građana. Nosilac liste je predsednik Srbije i član SNS-a Aleksandar Vučić, a prvi na listi je Miloš Vučević.

Vučević je listu predao zajedno sa funkcionerima stranke i koalicionim partnerima, među kojima su bili Rasim Ljajić, Milan Krkobabić, Milan Stamatović i Nenad Popović. On je izjavio da je uveren u pobedu liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“ na parlamentarnim izborima 17. decembra.

Predsednik SDPS Rasim Ljajić rekao je da je veoma važno da Srbija dobije koherentnu, stabilnu vladu, koja će imati pun četvorogodišnji mandat, kako bi rešila krupna politička pitanja.

Živimo u situaciji kada je izvesniji treći svetski rat, nego četvrta industrijska revolucija i zato je važno da imamo stabilnu vladu i zato je potrebna ubedljiva pobeda liste „Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane“, rekao je Ljajić.