Vučić i Harčenko – Neprihvatljivo bilo kakvo priznanje nezavisnosti Kosova

0
23

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa ambasadorom Rusije Aleksandrom Bocan-Harčenkom o nedavnim razgovorima u Briselu i situaciji na Kosovu i Metohiji i istakao da je za Srbiju neprihvatljivo bilo kakvo priznanje nezavisnosti Kosova.

Kako se navodi u saopštenju kabineta predsednika, Vučić je u razgovoru sa ambasadorom Bocan-Harčenkom naglasio da Srbija ostaje privržena očuvanju mira i stabilnosti, dok  vlast u Prištini nastavlja svakodnevni progon srpskog stanovništva, posebno na severu Kosova i Metohije, koji vodi ka etničkom čišćenju srpskog naroda.

Vučić je ponovio da za Srbiju nije prihvatljivo bilo kakvo priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, jer je čvrsto posvećena poštovanju međunarodnog prava i očuvanju nacionalnih i državnih interesa. Vučić i Bocan-Harčenko su istakli da je suštinski važno da bude formirana Zajednica srpskih opština. Vučić je izrazio zahvalnost na doslednoj podršci koju Rusija pruža teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije u Ujedinjenim nacijama i drugim međunarodnim forumima, dodaje se u saopštenju.

Sagovornici su konstatovali da se srpsko-ruski odnosi uspešno razvijaju, uz nadu da će se sveobuhvatna saradnja nastaviti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here