Prošlo je šest meseci od strašnih i nezapamćenih tragedije u beogradskoj Osnovnoj školi „Vladislav Ribnikar“, Duboni i Malom Orašju. Pored toga, obeleženo je i 40 dana od tragedije u Banjskoj. Tim povodom ispred Predsedništva Srbije upaljene su sveće i na taj način odata je počast svim žrtvama.

Navršeno je šest meseci od masovnog ubistva u OŠ „Vladislav Ribnikar“ u Beogradu kada je učenik sedmog razreda K. K. 3. maja ušao u školu i pucao iz pištolja i tom prilikom ubio radnika obezbeđenja i devetoro učenika, a ranio njih šestoro. Dan kasnije došlo je i do masovnih ubistava u selima Malo Orašje i Dubona u okolini Mladenovca i Smedereva, kada je nastradalo osam, a ranjeno 14 osoba, a povredama je krajem juna podlegla još jedna osoba. Takođe, u isto vreme obeleženo je i 40 dana od tragedije u Banjskoj. U Beogradu je 3. novembra u večernjim časovima ispred Predsedništva Srbije narod palio sveće za sve stradale uz poruku da žrtve nisu zaboravljene. Sveće je upalio i predsednik pokreta Ljubav, vera, nada Nemanja Šarović.

Prema Šarovićevim rečima pre dve godine ispred zgrade Predsedništva napravljena je aleja žrtava Vučićevog režima.

Šarović naglašava da su žrtve iz OŠ ,,Vladislav Ribnikar’’, Malog Orašja, Dubone i Banjske zapravo žrtve Vučićevog režima i da ih se danas gotovo niko i ne seća jer se o tome više ne govori. Srbija je zemlja u kojoj je teško nabrojati žrtve, zaključio je Šarović.