Apel građanima da smanje rizik od požara tokom grejne sezone

0
16

Pomoćnik načelnika Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice i civilnu zaštitu Sektora za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Miloš Milenković apelovao je danas na građane da budu odgovorni, da ne ostavljaju električne uređaje upaljene bez nadzora, kao i da budu obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva.

Milenković je ukazao na to da su najčešći uzroci požara u stambenim objektima neispravne ili preopterećene elektroinstalacije, neispravni ili uključeni električni uređaji bez nadzora.

Apelujemo na građane da budu odgovorni i da prilikom napuštanja stana provere da li su isključili električne uređaje, posebno punjače mobilnih telefona i klima uređaje, naglasio je on i pozvao građane da u slučaju požara odmah pozovu vatrogasce-spasioce na broj 193.

Milenković je, istakavši da početak grejne sezone i njeno trajanje karakteriše povećan broj požara u stambenim objektima, još jednom pozvao građane da budu odgovorni prema sebi, svojim porodicama i komšijama.

Pred početak i tokom trajanja grejne sezone proverite da li su dimnjaci i ložišta očišćeni, budite obazrivi prilikom rukovanja sa pećima na čvrsta goriva, ne ostavljajte bez nadzora grejalice i druga grejna tela, ali i vodite računa o tome da se u njihovoj blizini ne nalaze zapaljivi materijali, poručio je on.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here