Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić primio je danas ministra spoljnih poslova Republike Azerbejdžan Džejhuna Bajramova.

Predsednik Vučić i ministar Bajramov su sa zadovoljstvom konstatovali da su bilateralni odnosi na veoma visokom nivou, utemeljeni na tradicionalno prijateljskim vezama, međusobnom poverenju i privrženosti poštovanju osnovnih principa međunarodnog prava.

Predsednik Vučić je izrazio posebnu zahvalnost zbog nedvosmislenog stava Republike Azerbejdžan po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije.

Prenoseći pozdrave predsednika Alijeva, ministar Bajramov je izrazio poštovanje za nezavisnu spoljnu politiku naše zemlje, kao i za odlične rezultate srpske ekonomije.

Tokom susreta bilo je reči i o ekonomskoj saradnji dveju zemalja, kojoj bi svakako doprinelo i otvaranje redovne avionske linije između Beograda i Bakua.

Predsednik Vučić i ministar Bajramov razgovarali su i o energetskoj situaciji. Tim povodom, predsednik  je ukazao na to da Srbija izgradnjom gasne interkonekcije sa Bugarskom postaje deo Južnog gasnog koridora i da će joj ugovor o kupovini gasa iz Azerbejdžana pomoći da osigura energetsku bezbednost.Takođe je izrazio nadu da će predsednik Alijev posetiti Srbiju povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska. Tom prilikom bio bi održan i sastanak Saveta za strateško partnerstvo Srbije i Azerbejdžana, što bi pružilo nove mogućnosti za ostvarivanje ključnih zajedničkih interesa dveju zemalja.