Dačić se sastao sa novoimenovanom ambasadorkom Tunisa

0
15

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se sa novoimenovanom ambasadorkom Tunisa u Srbiji Imen Lažili Amari, kojoj je poželeo je dobrodošlicu i uspeh u radu.

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić istakao je značaj višedecenijskog prijateljstva i saradnje Srbije i Tunisa, podsetivši na bogatu i dugu istoriju odnosa, kao i na to da su dve zemlje u 2022. godini obeležile 65 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa. Kako se navodi u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova (MSP), tokom razgovora, konstatovano je da su ukupni odnosi dve zemlje bliski i prijateljski, kao i da postoji zajednički interes za dalje unapređenje saradnje u mnogim oblastima, a pre svega na ekonomskom planu. Dačić izrazio je nadu da će uskoro biti u prilici da ugosti u Beogradu ministra inostranih poslova, migracija i dijaspore Tunisa Nabila Amara.

Ambasadorka Amari zahvalila je na toploj dobrodošlici i istakla spremnost da svojim aktivnim delovanjem doprinese daljem unapređenju saradnje Tunisa i Srbije, dodaje se u saopštenju MSP.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here