Srpska stranka Zavetnici ocenila je danas da bi pobeda „nacionalnih snaga“, na izborima 17. decembra, označila povratak državotvorne politike u institucije Srbije i vraćanje pregovora o Kosovu i Metohiji u okvire Rezolucije 1244 i pod puni mandat Ujedninjenih nacija.

„Dok se u režimskim medijima prolazak nekoliko šlepera medicinske opreme do naših bolnica na Kosovu i Metohiji predstavlja kao maestralan diplomatski potez, Aljbin Kurti ponovo osniva takozvani Institut za ratne zločine i najavljuje tužbu protiv Srbije za navodni genocid“, navodi se u saopštenju Zavetnika.

Zavetnici su upitali i do koje mere je potrebno da idu takve provokacije, da bi pokrenule aktuelnu vlast da se povuče iz Briselskog sporazuma i odbaci „protivustavni francusko-nemački plan“. „Potrebu za olakšavanjem svakodnevnog života partije vlasti i probriselske opozicije koriste kao izgovor za sve moguće ustupke i totalnu predaju srpskih institucija na Kosovu i Metohiji. Jasno je da takva politika nije moguća, posebno ne u uslovima kada separatistički režim u Prištini Srbima lepi etiketu genocidnog naroda i nad njim sprovodi brutalno etničko čišćenje“ navodi se u saopštenju Zavetnika.