Postavljen kamen temeljac za izgradnju novog objekta OŠ „Miloš Crnjanski“ u Novom Sadu

0
33

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i gradonačelnik Milan Đurić postavili su danas kamen temeljac za izgradnju novog objekta Osnovne škole „Miloš Crnjanski“ na Satelitu u Novom Sadu. Reč je o višegodišnjem projektu koji će u celosti finansirati Pokrajinska vlada preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine sa gotovo tri milijarde dinara.

Osnovna škola „Miloš Crnjanski” osnovana je 1962. godine, a dograđena je 2010. godine. Školu pohađa 1.157 učenika, podeljenih u 43 odeljenja. Postojeći objekat nema potreban kapacitet za broj učenika koji se povećava svake godine. Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je prilikom polaganja kamena temeljca za izgradnju novog objekta istakao da je ovo važan i veliki projekat, koji prema planu treba da bude završen do 1. septembra 2025. godine.

Gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić zahvalio je Pokrajinskoj vladi na ulaganjima u Novi Sad  i najavio početak izgradnje nove osnovne škole u naselju Jugovićevo, a plan je da i Adice i Petrovaradin dobiju nove škole jer su to dva naselja koja se brzo šire.

Novi objekat OŠ „Miloš Crnjanski“ koncipiran je tako da se svi sadržaji školskog programa objedine u jednu multifunkcionalnu celinu. U suterenu su planirane velika i mala fiskulturna sala, a pristup svim sadržajima biće omogućen i osobama sa invaliditetom. Prema projektu, u školi će biti ukupno 39 učionica, za oko 1.600 učenika.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here