Narodna stranka – Država prevarila ratare

0
54

Član Predsedništva Narodne stranke Dušan Tufegdžić izjavio je danas da je država prevarila ratare koji su u štrajku i da Narodna stranka podržava svaki protest poljoprivrednika jer su selo i poljoprivrednici “najznačajniji deo društva”.

“Država je prevarila poljoprivrednike tako što je neko ko je ove godine imao 10 hektara pod pšenicom i 10 hektara pod kukuruzom od države dobio navodno povećanje subvencija na 200.000 dinara na tih 20 hektara, a država mu je na istih tih 20 hektara otela tri miliona dinara na razlici u ceni u odnosu na prošlu godinu”, rekao je Tufegdžić, saopštila je Narodna stranka.

Prema njegovim rečima, budžet za poljoprivredu “još ne postoji”, kao što ne postoji ni strategija razvoja poljoprivrede kojom se Narodna stranka ozbiljno bavi. “Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić se hvali da je budžet za poljoprivredu bio 100 milijardi dinara, a to je i dalje manje od onoga što poljoprivrednici samo kroz PDV i akcize na dizel ‘upumpaju’ u budžet”, rekao je Tufegdžić. On je naveo da se Narodna stranka zalaže za što bolji položaj poljoprivrednika i da oni imaju odgovarajuće uslove za privređivanje. “Ne rudarenje već poljoprivreda. Iza kopanja litijuma ostaje površina Meseca, a poljoprivreda je obnovljiva i predstavlja budućnost Srbije”, rekao je Tufegdžić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here