Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević uručio je juče srednjovekovne srpske mačeve i oficirske sablje aktivnim i penzionisanim pripadnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije koji su od 2006. do 2021. godine završili posebne programe usavršavanja u inostranstvu. 

Ministar Vučević okupljenim oficirima čestitao je u ime Ministarstva odbrane, Vlade Srbije i kao izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića na ostvarenim rezultatima, na velikom ličnom, ali i kolektivnom uspehu.

Vučević je izrazio uverenje da je upravo slobodarska i nezavisna politika Republike Srbije omogućila da naši građani, naši oficiri budu sposobni da se usavršavaju i na zapadu i na istoku i da je to kvalitet koji retko koja država danas može da ima.

Srednjovekovni srpski mač dodeljen je 21 oficiru povodom završenih Visokih studija bezbednosti i odbrane, a povodom završetka Generalštabnog usavršavanja u inostranstvu, 80 aktivnih i penzionisanih oficira Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobilo je oficirsku sablju, koja im je, povodom Dana primirja u Prvom svetskom ratu, svečano uručena u Domu Garde na Topčideru.