Sastanak Vučića i generalnog sekretara NATO Jensa Stoltenberga

0
56

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, sa kojim je razgovarao o svim važnim pitanjima, tenzijama na severu Kosova i Metohije i značaju mirovne misije KFOR.

Predsednik Vučić izjavio je nakon sastanka da ćemo se u budućnosti truditi da imamo najbolju moguću komunikaciju sa NATO, kao i da je upoznao generalnog sekretara Stoltenberga sa činjenicom da je u poslednjih godinu dana 13 odsto Srba napustilo sever Kosova i Metohije zbog maltretiranja i pritiska prištinskog režima.

Vučić je podsetio da su se incidenti u Zvečanu dogodili posle izbora koji su organizovani sa tri odsto izašlih i proglasili legitimnu vladavinu tih gradonačelnika. Onda su se, kako je rekao, Srbi pobunili, došlo je do incidenata.

Stoltemberg je istakao da bilo kakvo krešenje ljudskih prava je kršenje principa i bilo ko ko je za to odgovoran mora da odgovara. Na pitanje da li NATO planira korake da obezbedi sigurno okruženje za Srbe posle oružanih napada nedavno, on je odgovorio da je mandat NATO da zaštiti sve ljude, ali da NATO nije policija niti Euleks.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here