Boško Obradović – Uz ,,Nacionalno okupljanje” još šest patriotskih pokreta i udruženja

0
45

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je danas da je koaliciju “Nacionalno okupljanje”, koju čine zajedno sa strankom Zavetnici, podržalo još šest patriotskih pokreta i udruženja građana.

Obradović je novinarima u beogradskom Medija centru rekao da su koaliciju ,,Nacionalno okupljanje’’ podržala udruženja Ne damo đedovinu, Nova snaga Srbije, Pokret svesrpskog ujedinjenja, Pravo na izbor, Lekari i roditelji za nauku i etiku i Srbi za Ruse, koja su podržavala Dveri i na prošlim izborima u okviru “Patriotskog bloka”. Ocenio je da će “Nacionalno okupljanje” postati druga politička snaga na srpskoj političkoj sceni i da je to “uznemirilo brojne duhove i u zemlji i u inostranstvu”.

Profesor na Fakultetu političkih nauka Časlav Koprivica kazao je da podržava ideju oko koje je formirana ta koalicija, što je, kako je kazao, sadržano u njenom nazivu “Nacionalno okupljanje”.

Boško Obradović je dodao i  da su Zavetnici i Dveri formiranjem te koalicije “pokazali koliko im je stalo do ujedinjavanja suverenističkih i patriotskih snaga na srpskoj političkoj sceni”, kao i da je to jedan predizborni format koji prevazilazi predizbornu koaliciju između dve političke stranke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here