Porodica Šabani – Dva prilaza kući, a nijedan ne mogu da koriste, sada im i prete

0
307

Priču o Naseru Šabaniju, njegovoj ženi Dragici i njihovom sinu već znate. Poznato vam je da im je otežan prilaz kući, da njihov problem traje već duže vreme i da ga niko ne rešava. Ono što je novo je to da su im upućene pretnje da će im kuća biti zapaljena.

Porodica Šabani naizgled ima dva prilaza kući: iz dvorišta OŠ “2. oktobar” i iz ulice Begejski red. Međutim, ova porodica nijedan od ta dva prilaza ne može neometano da koristi. Prilaz kući, onemogućava im s jedne strane rukovodstvo škole, a sa druge komšinica. Sem toga, prilaz iz Begejskog reda je, u vlažnim vremenskim uslovima, nemoguće koristiti. Kao da im ova muka nije dovoljna Dragici, Naseru i njihovom sinu redovno stižu besmislene kazne, a sada su pristigle i pretnje. Sve u cilju da napuste svoj dom.

Gradska vlast ne haje za probleme porodice Šabani koja im se već nekoliko puta obraćala za pomoć u rešavanju problema sa kojim se susreću, ali ta ista gradska vlast očekuje glasove porodice Šabani i njihovih rođaka pa su im se, u jeku predizborne kampanje, već obratili sa molbom za glas na predstojećim izborima. Možda će upravo izbori dovesti do rešenja problema. Do 17. decembra je ostalo još malo pa ćemo videti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here