Priču o Naseru Šabaniju, njegovoj ženi Dragici i njihovom sinu već znate. Poznato vam je da im je otežan prilaz kući, da njihov problem traje već duže vreme i da ga niko ne rešava. Ono što je novo je to da su im upućene pretnje da će im kuća biti zapaljena.

Porodica Šabani naizgled ima dva prilaza kući: iz dvorišta OŠ “2. oktobar” i iz ulice Begejski red. Međutim, ova porodica nijedan od ta dva prilaza ne može neometano da koristi. Prilaz kući, onemogućava im s jedne strane rukovodstvo škole, a sa druge komšinica. Sem toga, prilaz iz Begejskog reda je, u vlažnim vremenskim uslovima, nemoguće koristiti. Kao da im ova muka nije dovoljna Dragici, Naseru i njihovom sinu redovno stižu besmislene kazne, a sada su pristigle i pretnje. Sve u cilju da napuste svoj dom.

Gradska vlast ne haje za probleme porodice Šabani koja im se već nekoliko puta obraćala za pomoć u rešavanju problema sa kojim se susreću, ali ta ista gradska vlast očekuje glasove porodice Šabani i njihovih rođaka pa su im se, u jeku predizborne kampanje, već obratili sa molbom za glas na predstojećim izborima. Možda će upravo izbori dovesti do rešenja problema. Do 17. decembra je ostalo još malo pa ćemo videti.