Birači sa Kosova i Metohije će glasati u Kuršumliji, Vranju, Raški i Tutinu

0
28

Birači sa Kosova i Metohije na predstojećim parlamentarnim izborima 17. decembra, svoje pravo glasa mogu da ostvare u nekoliko gradova u Srbiji, između ostalog birači sa teritorije Kosovskog upravnog okruga glasaće u opštini Kuršumlija, sa teritorije Kosovsko-pomoravskog upravnog okruga će svoje biračko pravo ostvarivati u Vranju, dok će sa teritorije Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga, izuzev birača iz opštine Zubin Potok, imati priliku da glasaju u opštini Raška. S druge strane, birači sa teritorije Pećkog i Prizrenskog upravnog okruga, kao i birači iz opštine Zubin Potok u Kosovsko-mitrovačkom upravnom okrugu, će svoje biračko pravo ostvarivati u opštini Tutin.

Biračka mesta za glasanje birača na teritoriji Kuršumlije, Vranja, Raške i Tutina odrediće lokalne izborne komisije obrazovane za Prištinu, Gnjilane, Goru, Kosovsku Mitrovicu i Peć, a rok za to je 25. novembar.

Privremene institucije u Prištini odbijaju da na terenu omogući delovanje misije organizacije za Evropsku bezbednost i saradnju na KiM, pa je odlučeno da oni koji žele, a žive na KiM svoje biračko pravo iskoriste u gradovima u Srbiji.

Na referendumu aprila prošle godine građani sa Kosova i Metohije svoje biračko pravo u Kuršumliji mogli su da ostvare na 13 biračkih mesta koja su se nalazila u Osnovnoj školi “Miloje Zakić”. Tada su pravo glasa mogli da iskoriste oko 27.000 glasača iz opština Štrpce, Uroševac, Lipljan, Obilić, Kosovo Polje i Grad Priština.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here