Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, povodom 105. godina od završetka Prvog svetskog rata i 120 godina rada Udruženja ratnih dobrovoljaca 1912 – 1918, položio danas venac na Spomenik vojvodi Vuku u Beogradu.

Zajedno sa Selakovićem, venac su položili i pripadnici Ministarstva odbrane. Vojin Popović, poznat kao vojvoda Vuk, učestvovao je u borbama za Makedoniju, Balkanskim ratovima i u Prvom svetskom ratu kao komandant Dobrovoljačkog odreda na Solunskom frontu. U Balkanskim ratovima učestvovao je u Kumanovskoj bici kao i na bici na Srtevici. Njegov četnički odred pomagao je Dunavskoj diviziji u Prvom svetskom ratu da održi front na Mačvi, a kao komandant Jadarskog četničkog odreda borio se u Cerskoj bici.

Zajedno sa srpskom vojskom povukao se preko Albanije, a kada je otvoren Solunski front, bio je komandant Dobrovoljačkog odreda. Poginuo je u Makedoniji u borbi sa Bugarima, severno od naselja Gruništa, u jurišu na „Gruniški vis“ 29. novembra 1916. godine u 35. godini.