Tribina ,,ProGlas’’ u Valjevu

0
132

U Valjevu je održana tribina inicijative „Proglas“. Na skupu su govorili glumica Svetlana Ceca Bojković, reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić, novinar Petar Peca Popović i akademik Vladimir Kostić.

Glumac Dragan Bjelogrilić, jedan od prvih potpisnika inicijative, rekao je da nikad u istoriji Srbije nikome nije uspelo da se izbori da se konkretnim stvarima bave stručni ljudi, i istakao da je sad prilika da se to uradi.

Novinar Petar Popović naglasio je da se na tribinama opozicije nikad neće reći ni reč protiv Srbije, jer se poštuje samo zakonom zagarantovana sloboda govora.

Podrška predsedniku Srbije Alekandru Vučiću, koji nije kandidat ni na jednoj parlmentarnoj ili lokalnoj listi, vređa inteligenciju, upozorio je večaras jedan od prvih potpisnika inicijative ProGlas akedemik Vladimir Kostić. On je, na tribini inicijative ProGlas u Valjevu, rekao da to nije partija koja predstavlja svoj program za izbore, već to rade država i izvršna vlast, čiji cilj je da Srbija ne sme da bude bolja država.

Naredna tribina ProGlasa biće održana u sredu u Kragujevcu i biće prva na otvorenom. Okupljenima će se obratiti profesorke Univerziteta u Beogradu Ivanka Popović i Tamara Džamonja Ignjatović, sudija i pisac Miodrag Majić i pravnik Savo Manojlović, a na bini će biti i bubnjarski ansambl Balkanska lavina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here