Sastanak ministra Vučevića sa ministrom Babajevim

0
26

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević sastao se danas sa ministrom rada i socijalne zaštite stanovništva Republike Azerbejdžan Sahilom Babajevim, koji predvodi delegaciju Azerbejdžana u zvaničnoj poseti Srbiji.

Ministar Vučević istakao je da su opšti odnosi Srbije i Azerbejdžana dobri, sa tendencijom daljeg unapređenja. On je naglasio da je jedan od strateških ciljeva saradnje u oblasti odbrane sa  Azerbejdžanom unapređenje i razvoj vojno-vojne, vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje, za koju ima dosta potencijala u narednom periodu. Ministar odbrane zahvalio je na principijelnoj i bezrezervnoj podršci koju Azerbejdžan pruža teritorijalnom integritetu i celovitosti Srbije u brojnim međunarodnim organizacijama po pitanju južne srpske pokrajine Kosova i Metohije. Ministar Babajev izrazio je zadovoljstvo na prilici da se susretne sa ministrom Vučevićem i naglasio da je jedan od pokazatelja dobrih bilateralnih odnosa dve zemlje i predstojeći susret predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Republike Azerbejdžan Ilhama Alijeva Republici Srbiji, povodom završetka radova na gasnom interkonektoru Srbija-Bugarska.

On je naglasio da se saradnja dve zemlje konstantno unapređuje, uključujući i saradnju u oblasti odbrane i izrazio nadu da će se u narednom periodu proširiti i na druge oblasti od značaja za obe zemlje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here