Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je danas u Novom Sadu ugovore za 260 građana koji su dobili subvencije Ministarstva i lokalne samouprave za sprovođenje mera energetske efikasnosti u svojim domaćinstvima.

Ministarka Đedović Handanović je rekla da je u 20 gradova i opština širom Srbije ukupno potpisano oko 1.400 ugovora sa građanima.  Ukupna vrednost projekta je 75 miliona dinara, a javni poziv još nije završen i građani Novog Sada mogu i dalje da se prijavljuju. Naglasila je da će Ministarstvo u Novom Sadu sufinansirati i energetsku sanaciju Osnovne škole „Branko Radičević“, kao i da ova lokalna samouprava učestvuje u Javnom ESCO projektu, čiji je cilj unapređenje energetske efikasnosti u stambenim zgradama u sisteme daljinskog grejanja i prelazak na naplatu grejanja prema potrošnji. Ukupno su Ministarstvo i Grad Novi Sad u energetsku efikasnost u prethodne tri godine uložili oko 211 miliona dinara.

Ministarka je izjavila i da će svi zaposleni u „Elektroprivredi Srbije” i Pro Tentu dobiti po 20.000 dinara dodatka na decembarsku platu.

Profesionalni menadžment već daje rezultate, a osnova svakog tako velikog giganta su radnici i zato želimo da ih nagradimo, objasnila je Đedović Handanović.