Republička izborna komisija (RIK) donela je rešenje o sprovođenju ponovnog glasanja na 28 biračkih mesta u Srbiji 30. decembra ove godine. Na sednici je utvrđeno da na mestima gde se ponavljaju izbori ima ukupno 12.240 birača.

Glasanje za izbor za narodne poslanike biće ponovljeno na biračkim mestima za koja je konstatovano da se ne mogu utvrditi rezultati glasanja i na kojima je poništeno glasanje na izborima za narodne poslanike održanim 17. decembra. Glasaće se na biračkom mestu 28 u opštini Babušnica, biračkom mestu Bojniku, biračkom mestu 18 u Velikom Gradištu, biračkim mestima broj 2, 24 i 45 u Vlasotincu, biračkom mestu broj 23 u Trsteniku, biračkom mestu 15 u Žagubici, biračkom mestu broj 5 u Koceljevi, broj 40 u Lebanu, broj 18 u Petrovcu na Mlavi, broj 8 Plandištu, broj 24 u Raški, broj 6 I 37 u Svrljigu, broj 40 u Tutinu, broj 8 u Ćupriji.

Gradska izborna komisija usvojila je Rešenje o poništavanju glasanja na izborima za odbornike Skupštine opštine grada Beograda na biračkom mestu broj 73 u opštini Voždovac. Kako je saopštio Sekretarijat za informisanje Grada Beograda, na sednici je usvojeno i Rešenje o poništavanju glasanja na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda na biračkom mestu broj 15 u opštini Novi Beograd. Doneto je i Rešenje o konstatovanju da se rezultati glasanja na izborima za odbornike Skupštine grada Beograda ne mogu utvrditi na biračkom mestu broj 122 u opštini Novi Beograd. Ponoviće se i glasanje na onim mestima gde je glasanje poništeno i to: biračko mesto 32 Aranđelovac, 24 Babušnica, 23 Veliko Gradište, 26 Koceljeva, 10 Kosjerić, 7 kula, 4 Petrovac na Mlavi, 22 Svrljig, 25 Topola, 16 Ćuprija.

Ponovno glasanje će se održati u subotu, 30. decembra od 7 do 20 časova.

Predsednik RIK Vladimir Dimitrijević saopštio je na sednici da to telo nije nadležno niti može da postupa po zahtevu koji mu je Koalicija Srbija protiv nasilja dostavila za raspisivanje i sprovođenje novih izbora za odbornike Skupštine grada Beograda,

Na sednici su doneta i rešenja o ispravljanju zapisnika o radu biračkih odbora na sprovođenju glasanja za izbor narodnih poslanika na dva biračka mesta u inostranstvu, i to na biračkom mestu broj 23 u Bosni i Hercegovini i na biračkom mestu broj 52 u Rusiji, kao i Rešenje o razrešenju u Opštinskoj izbornoj komisiji opštine Kuršumlija.