Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je danas završne radove na izgradnji železničkog vijadukta kod Vrbasa i dobio obećanje od kineskih izvođača da će cela brza pruga od Novog Sada do Subotice biti završena do kraja 2024. godine.

Vučić je rekao da ga veoma raduje, kao i građane Srbije, to što će biti otvorena brza pruga za samo godinu dana, kada ćemo moći da putujemo brzim vozom od Beograda do Subotice. Predsednik  Vučić izjavio je da će građani, kada bude otvorena brza pruga od Beograda do Subotice, za godinu dana, moći da stignu vozom za samo 75 minuta do Subotice, a kada Mađari završe svoju deonicu, do Budimpešte za samo dva sata i 40 minuta.

Radovi na izgradnji novog vijadukta u Vrbasu počeli su 1. jula 2022. godine i obuhvataju pripremne i zemljane radove, izradu fundamenata i stubova, izradu jarmova i pomoćnih konstrukcija, ali i montažu čelične konstrukcije preko jarmova, betoniranje kolovozne ploče, rušenje pomoćnih konstrukcija i uklanjanje rečnih jarmova, završetak zemljanih radova i radova na izradi stuba, kao i ugradnju dilatacionih spojnica, hidroizolaciju, zaštitu od korozije i ispitivanje vijadukta probnim opterećenjem.