Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković obišao je danas radove na rekonstrukciji objekta „Stacionar“ Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj, čija vrednost, kako je rekao, iznosi 828 miliona dinara.

Ministar Selaković je rekao da će objekat Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj biti renoviran u potpunosti, ali da će zadržati isti kapacitet, odnosno da će u njemu, kao i do sada, boraviti 200 dece.

Državni sekretar u Ministarstvu za javna ulaganja Miljan Ranđelović rekao je da se očekuje da radovi na rekonstrukciji objekta „Stacionar“ budu završeni u februaru 2025. godine.

Direktor Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine Zoran Milačić rekao je da je od velikog značaja što se renovira objekat, navodeći da su u njemu u najvećem broju smeštena deca sa smetnjama u razvoju.

Spremni su projekti za renoviranje tri radne jedinice – Jovan Jovanović Zmaj, Moša Pijade i Drinka Pavlović. Rekonstrukcijom ustanova biće obezbeđen bolji standard njihovog funkcionisanja i ne samo korisnici, već i ljudi koji rade u njima imaće bolje uslove za rad i boravak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here