Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas najavio je danas da će koalicija Srbija protiv nasilja podržati skup inicijative ProGlas i obezbediti veliki broj redara, a vlast je pozvao da ne šalje huligane i navijačke grupe na taj događaj.

Predsednik Stranke slobode i pravde Dragan Đilas upozorio je da vlast „razmišlja da dovede huligane i 200 ljudi Milana Radoičića“ na subotnji protest inicijative ProGlas u centru Beograda.

Đilas je u poruci Hilu, povodom izjave da Rusi hoće da odvoje Srbiju od evroatlantskih saveznika, pokazao naslovnu stranu Informera na kojoj se navodi „Zapad obećao Draganu Đilasu: Dovešćemo te na vlast ako u Srbiji napraviš Majdan“ i upitao ko uređuje taj tabloid – Vučić ili Rusija.

Upitan o navodima da je vlast podatke o neredima ispred Skupštine grada dobila od stranih službi, Đilas je odgovorio da je sama premijerka rekla da je reč o ruskoj obaveštajnoj službi. To znači da ruske službe vršljaju po Srbiji, rekao je Đilas i zaključio da Srbija mora da bude suverena zemlja.