U Zrenjaninu je sinoć održan protest građana na kom je izraženo nezadovoljstvo zbog, kako su prisutni rekli, očigledne izborne krađe i dovođenja „turističkih birača“. Organizatori protesta su obavestili građane da su podneli krivičnu prijavu zbog dovođenja „turističkih birača“ u Zrenjanin.

Okupljenima kod robne kuće u centru grada rečima „Dobro veče, hrabri, pokradeni Zrenjaninci“ obratila se Sonja Pernat, predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde. Ona je prisutne upoznala sa tim da je podneta krivična prijava zbog dovođenja turističkih birača na birališta u Zrenjaninu. Upozorila je da će takvi pokušaji prekrajanja izborne volje na lokalnim izborima koji nam predstoje biti onemogućeni.

Miljan Čičić je građanima ukazao na kupovinu glasova koju je Srpska napredna sredstva sprovela uz pomoć JKP „Čistoća i zelenilo“ tako što je građanima u jeku predizborne kampanje, dostavljala ogrev vozilom ovog javnog preduzeća.

Građani su prošetali centralnim gradskim ulicama sve do Policijske uprave Zrenjanin gde su podneli zahtev za dobijanje informacije od javnog značaja o tome koliko državljana Srbije je do 25. novembra ove godine prijavilo prebivalište na teritoriji Zrenjanina i koliko se građana odjavilo sa tih adresa nakon izbora.