Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas, tokom prijema predstavnika udruženja, roditelja i dece obolele od retkih bolesti u Predsedništvu, da će za njih država obezbediti dodatnu finansijsku pomoć, pored predviđenih 7,2 milijarde dinara u 2024. godini.

„Mi smo sa 130 miliona dinara došli do ulaganja od 7,2 milijarde dinara u 2024. godini i to će biti više. Mi smo u dogovoru sa predsednicom vlade, ministrom finansija, ministrom zdravlja, ovde prisutnima ministrima Kisić i Selakovićem dogovorili to da odmah idemo na izdavanje vaučera za apoteke za kupovinu lekova i suplemenata, to je negde 35.000 dinara po osobi za ovu godinu, ukupno 100 miliona dinara“, rekao je Vučić.

Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić izjavila je danas, prilikom dodele paketića deci oboleloj od retkih bolesti, da joj je puno srce što su došli u Predsedništvo i poželela im srećnu Srpsku Novu godinu i dodala da je Srbija od 2013. godine uložila velika sredstva za lečenje dece obolelih od retkih bolesti.

Član upravnog odbora Saveza obolelih od cistične fibroze „Zajedno“ Mladen Todić čestitao je novogodišnje praznike.

Događaju su prisustvovali i ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković i ministarka za brigu o porodici Darija Kisić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here