Grupa studenata zaputila se sa sinoćnjeg protesta ka zgradi Rektorata, gde je bio planiran izbor studenta prorektora na sednici Studentskog parlamenta. Međutim, samo oko 20 minuta nakon što su studenti ušli u salu i postavili pitanje imena kandidata i dnevnog reda, sednica je odložena.

Povod zbog čega su studenti iz grupe „Borba“ sinoć došli u Rektorat je što je, prema njihovim rečima, među kandidatima za studenta prorektora – Ana Grčić,  koja je dospela u fokus javnosti nakon saznanja da je bila na mestu potpredsednice Centra za edukaciju i razvoj omladine Beograda – CEROB-A, nevladine organizacije u kojoj se, prema saznanjima CINS-a, vršila isplata novca za rad u kol centru Srpske napredne stranke. Ona se ponovo kandidovala za mesto prorektora, a njen izbor bio je planiran sinoć na sednici Studentskog parlamenta u Rektoratu.

U grupama, studente iz „Borbe“ pustili su da uđu u zgradu rektorata i na sednicu Studentskog parlamenta. Na zahtev studenata da im saopšte ko su kandidati i koje su tačke dnevnog reda, presedavajući nisu znali da odgovore.

„Mi smo pre sega došli ovde, jer se desila izborna krađa. Studentska organizacija CEROB je kupovala glasove. Tačno znamo ko su predstavnici CEROB-a. Došli smo da vidimo ko su predstavnici Studentskog parlamenta. Svi predsednici i potpredsednici CEROB-a predstavljaju studente beogradskog univerziteta, a kada smo pre nekoliko sati saznali da se održava ovaj sastanak, došli smo da dođemo da vidimo ko su oni, koga predstavljaju i šta žele” rekao je za N1 student Matematičkog fakulteta Blagoje Rogozić, Saznali su, kaže, da je jedini kandidat Ana Grčić. „Kakva je to demokratija u Studentskom parlamentu kada postoji jedan jedini kandidat? I kako može ona da bude kandidat kada postoje dokazi da je povezana sa CEROB-om i kupovinom glasova. Javno je pozivam da kaže kako ima imalo dostojanstva da se kandiduje posle svega što je uradila“, kazao je on. Reč je o devojci koja je bila predsednica Centra za ravoj omladine Beograda, a za koje se ispostavilo, prema istraživanjima CINS-a, da je bilo mesto isplaćivanja kol centara SNS-a.