Pojačana kontrola saobraćaja u Srbiji – Oko 800 policajaca angažovano u blizini škola

0
17

Povodom početka drugog polugodišta u Srbiji saobraćajna policija nastavlja intenzivnu akciju kontrole bezbednosti saobraćaja, u kojoj je angažovano 800 policajaca u neposrednoj blizini svake škole.

Ministarstvo unutrašnjih poslova nastavlja sa pojačanom kontrolom i prisustvom u zonama osnovnih, ali i srednjih škola koje gravitiraju ka prometnijim saobraćajnicama – rekao je Zlatko Belencan, pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije. On je precizirao da će se vršiti kontrola brzine kretanja vozila, pre svega da bi se zaštitila najmlađa populacija koja posle dužeg vremenskog perioda dolazi u školu. – Ovu aktivnost sprovodi zajedno Uprava saobraćajne policije i Uprava policije. Pored saobraćajnih policajaca biće i policajci opšte nadležnosti. Pre svega će se voditi računa o bezbednom dolasku i odlasku najmlađe populacije osnovaca, kao i srednjoškolaca. Angažovano je 800 policajaca da budu neposredno pored škola – rekao je Belencan.

On je izjavio da MUP nastavlja i vaspitno-preventivni rad, to znači da će u drugom polugodištu biti obrađene teme sa učenicima 3. i 4. razreda, prvo polugodište se radilo sa 1. i 2. razredom, a od aprila kreće edukacija i sa starijim razredima – 7. i 8. da bi se ušlo u aktivnosti “bezbedna matura”.  – Ova školska godina se radi po posebnom načinu organizovanja jer su određene aktivnosti nastale zbog nemilih događaja, ali kada govorimo o našem prisustvo prošireno je i na period drugog polugodišta da bi se održao nivo bezbednosti koji je postignut – rekao je Belencan.  On je napomenuo da se “može reći da je smanjen broj prekršaja u odnosu na period 2021. godine koji su izvršeni u saobraćaju u zonama škola. Kada se govori o bezbednom prevozu dece, treba podsetiti da je obavezno da deca budu u dečijem sedištu ukoliko su niža od 135 centimetara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here