Ministarka prosvete u Vladi Republike Srbije Slavica Đukić Dejanović, predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković i ambasador Francuske u Srbiji Pjer Košar potpisali su danas Sporazum o saradnji na realizaciji nagradnog likovnog konkursa „Put na Olimpijske igre u Parizu”, koji će trajati od 24. januara do 8. februara ove godine.

Đukić Dejanović je objasnila da je konkurs namenjen učenicima osnovnih škola, uzrasta od petog do osmog razreda.Naš cilj je da kroz zajedničku inicijativu sa Olimpijskim komitetom Srbije i Ambasadom Francuske inspirišemo učenike da u svojim radovima kroz sport prikažu duh olimpizma, koji podrazumeva životne vrednosti kao što su izuzetnost, prijateljstvo i poštovanje, rekla je ona.

O uvođenju olimpijskog obrazovanja u škole i o konkursu ‘Idemo u Pariz’ govorio je predsednik Olimpijskog komiteta Srbije Božidar Maljković.

Pobednici konkursa ‘Idemo u Pariz’, dobijaju put na Olimpijske igre istakao je ambasador Francuske Pjer Košar.

Ministarstvo prosvete i Olimpijski komitet Srbije već zajednički učestvuju u realizaciji projekta olimpijskog obrazovanja. Ovaj konkurs je prilika da se još više osnaži veza između škole i sporta, poručila je ministarka Đukić Dejanović.