Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Srbije omogućilo je svim građanima, koji su registrovani na portalu eUprave, uslugu dostavljanja obaveštenja o isteku roka važenja ličnih dokumenata – lične karte, pasoša, vozačke dozvole, kao i registracione nalepnice.

Usluga je uvedena u saradnji MUP sa Kancelarijom za IT i eUpravu, od 13. decembra prošle godine, a građani će obaveštenja o isteku roka važenja ličnih dokumenata dobijati na svoje i mejl adrese, SMS porukom ili putem Vibera, izjavio je načelnik Odeljenja za registraciju vozila i vozačke dozvole Uprave za upravne poslove MUP Dalibor Drobnjak.

Prema njegovim rečima, građani dobijaju obaveštenja o isteku važenja dokumenata dva puta, a rokovi su različiti u zavisnosti od dokumenta o kome se radi. „Za ličnu kartu, prvo obaveštenje se dostavlja 30 dana, a drugo 15 dana pre isteka važenja lične karte. Za pasoš, prvo obaveštenje se dostavlja sedam meseci, a drugo obaveštenje 30 dana pre isteka važenja pasoša, a za vozačku dozvolu i registracionu nalepnicu prvo obaveštenje se dostavlja 30 dana, a drugo 10 dana pre isteka važenja vozačke dozvole odnosno registracione nalepnice“, precizirao je Drobnjak.

On je podsetio da MUP trenutno ima 172 usluge na portalu eUprave, koje, kako je dodao, građanima olakšavaju i pojednostavljuju dolazak do dokumenata. „Mislim da je MUP vodeće ministarstvo kada su u pitanju usluge na portalu elektronske uprave“, kazao je Drobnjak.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here