Čudotvorna i mirotočiva ikona Majke Božije pod nazivom Umekšavanje zlih srca stigla je u manastir Svete Melanije Rimljanke u Zrenjaninu u petak, a sutra ujutru nastavlja putovanje i odlazi u Niš odakle se nekoliko dana kasnije vraća u Rusiju.

U petak, 26. januara, u manastir Svete Melanije Rimljanke stigla je čudotvorna i mirotočiva ikona Majke Božije pod nazivom Umekšavanje zlih srca. Ikona je na svom putu oko celog sveta prvi put došla u Srbiju iz Moskve, iz Rusije, a pre Zrenjanina boravila je kratko u Petrovaradinu u Hramu Pokrova Presvete Bogorodice, i pre toga nekoliko dana u Beogradu u Hramu Svete Trojice na Tašmajdanu. 30. januara ikona nastavlja svoj put za Niš gde će biti do 2. februara u manastiru Prepodobnog Romana, nakon čega se vraća u Rusiju.

Otac devojčice koja je kupila ikonu i čuvar ikone, Sergej Fomin, preuzeo je odgovornost da putuje svetom sa ikonom. To čini upravo u društvu Natalije Mezenceve, predsednice Blagotvoriteljnog fonda “Sveti Mučenik Bonifatije” i Aleksandra Ćvale iz Petrovgrada koji finansira putovanja. Interesovanje za ikonu je ogromno širom sveta pa je tako bilo i u Zrenjaninu gde su ljudi čekali u redu kako bi je videli i celivali.