Upad u srpsku ambulantu u Prištini nasilnički čin bez presedana

0
16

Kancelarija za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije saopštila je da upad policije u prostorije ambulante koju koriste Srbi u Prištini i odvođenje zdravstvenih radnika u policijsku stanicu, u kojoj su držani više sati i pušteni tek sinoć oko ponoći, ogoljuje brutalnu i zločinačku prirodu režima Aljbina Kurtija i još jednom otkriva njegove stvarne namere.

Zdravstveni radnici, koji su međunarodnim konvencijama i pravilima civilizovanog ophođenja zaštićeni od zlostavljanja, čak i u vreme rata, za Kurtija i njegove siledžije jesu samo personifikacija Srbije i legitimna meta za šikaniranje.

Time se Srbima na Kosovu i Metohiji pokazuje da zaštićeni nisu čak ni oni kojima se u čitavom civilizovanom svetu garantuje bezbednost i dignitet.

Ambulanta, koja radi kao odeljenje Doma zdravlja Priština, od 2005. godine pruža zdravstvene usluge malom broju preostalih Srba, žitelja Prištine, kojima je i na ovaj način poručeno da nisu poželjni i da nemaju pravo čak ni na zdravstvenu negu.

Iako ova ambulanta radi gotovo 20 godina, sada na nju i zdravstvene radnike Priština ide dugim cevima u vidu novog zastrašivanja i progona Srba.

Malobrojni Srbi u Prištini, u kojoj je nekada živelo nekoliko desetina hiljada Srba, očigledno jesu trn u Kurtijevom oku, jer oni ga svakodnevno podsećaju na to da srpski narod ne namerava da odustane od svoje južne pokrajine i onoga što mu po pravu i pravdi pripada.

Ovaj nasilnički čin bez presedana, čak i u atmosferi Kurtijeve strahovlade, pokazuje da Priština neće prezati ni od čega kako bi Srbima onemogućila i svaku pomisao na iole normalan život i zahteva hitnu i oštru reakciju međunarodne zajednice.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here