70 godina NIN-ove nagrade – Grabovcu uručena nagrada za najbolji roman godine

0
17

Laureatu NIN-ove nagrade Stevu Grabovcu, književniku iz Banjaluke, uručeno je priznanje u Kolarčevoj zadužbini u prisustvu velikog broja zvanica. Grabovac je i zvanično postao 70. dobitnik najuglednijeg književnog priznanja za roman “Poslije zabave”, koji je prošle godine objavila izdavačka kuća “Imprimatur”.

Veliku salu Kolarčeve zadužbine ispunili su na svečanoj ceremoniji uručivanja priznanja novinari, kulturni radnici, političari… Među njima su bili Milan Antonijević, Saša Mirković, Zoran Hamović, Dragan Velikić, dojučerašnja laureatkinja nagrade Danica Vukićević, pa bivši ministar Aleksandar Vlahović, Sava Manojlović, nekadašnji članovi NIN-ovog žirija poput Vladislave Gordić Petković i Ivana Milenkovića. Poslednjih sedam godina nedeljnik je vodio Milan Ćulibrk koji se publici obratio sledećim rečima.

Grabovac je NIN-ovu nagradu dobio za svoj roman Poslije zabave, koji je prošle godine objavila izdavačka kuća Imprimatur.

Ovom prilikom je naglašeno da će NIN ostati ono što je većinom i bio – iskren i objektivan politički magazin, kritički nastrojen prema svima, i pre svega istinit.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here