Trideset godina FoNeta je hronika nepokolebljivog i gotovo mazohističkig istrajavanja na univerzalnim vrednostima slobode misli, medija i govora, izjavio je direktor i glavni i odgovorni urednik FoNeta Zoran Sekulić na obeležavanju 30. rođendana te novinske agencije.

Na svečanosti povodom obeležavanja 30 godina rada FoNeta direktor i glavni i odgovorni urednik FoNeta Zoran Sekulić je rekao da je 30 godina FoNeta novinarski i medijski dosije o vremenu ratova, sankcija i propagande, govora mržnje i ubistava novinara.

Sekulić je istakao da je 30 godina FoNeta medijska čitanka o ličnom i novinarskom poštenju više od 700 ljudi koji su u protekle tri decenije radili u agenciji FoNet. Dodao je da neodustajanje FoNeta od poštenog novinarstva, uprkos nezamislivim rizicima i problemima može da služi na čast svima koji su učestvovali u radu FoNeta. Sekulić je istakao da se zavetovao da FoNet nikada neće odustati od novinarskog rada u javnom interesu i da neće raditi u interesu političkih i finansijskih centara moći. Ili će biti tako ili FoNeta neće biti, rekao je Sekulić.