Pokrajinska vlada uputila humanitarnu pomoć na Kosovo i Metohiju

0
19

Pokrajinska vlada uputila je danas, u saradnji sa Crvenim krstom Novog Sada i Humanitarnom organizacijom „Majka devet Jugovića“, zajedničku donaciju korisnicima socijalne pomoći i narodnim kuhinjama pri Eparhiji raško-prizrenskoj na Kosovu i Metohiji.

Događaju je prisustvovao pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević, koji je istakao da Pokrajinska vlada i ove godine, kao i prethodnih, šalje humanitarnu pomoć našim sunarodnicima sa nadom da će teška vremena proći, iako, kako je naveo, nažalost, traju dugo i verovatno će jednako teška biti i narednih godina.

Ispraćaju kontingenta humanitarne pomoći prisustvovao je i sekretar Crvenog krsta Novog Sada dr Dragan Lazić, koji je podsetio na to da je osnovni zadatak Crvenog krsta da ublaži ljudsku patnju i da nema boljeg načina da se to pokaže nego delima.

Donaciju namenjenu socijalno ugroženom stanovništvu na Kosovu i Metohiji čine 22 palete sa osnovnim životnim namirnicama, prehrambenim i higijenskim proizvodima, u ukupnoj vrednosti od 6,3 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here