Verifikovani mandati u Skupštini Vojvodine

0
24

Na prvoj sednici novog saziva pokrajinske Skupštine potvđeni su mandati, bez prisustva koalicije “Srbija protiv nasilja”.

Najveća opoziciona poslanička grupa iz koalicije “Srbija protiv nasilja” odbila je da učestvuje na današnjoj sednici, budući da tvrde da su izbori nelegitimni. Poslanici sa liste “Nada-Novi DSS-Poks” ipak su glasali za usvajanje izveštaja komisije, iako su se prvobitno složili sa poslanicima iz koalicije “Srbije protiv nasilja” da neće učestvovati u radu sednice. Verifikaciona komisija je na današnjoj sednici usvojila izveštaj sa 80 glasova za usvajanje, umesto 120.

Prvi na listi “Aleksandar Vučić – Srbija ne sme da stane”, Damir Zobenica, izjavio je na konferenciji za medije održanoj nakon sednice da izražavaju veliko nezadovoljstvo bojkotovanjem opozicije. “Uvek smo razgovorom i korektnim odnosima rešavali sve političke nesuglasice. Žao mi je što se ljudi koji su osvojili 30 mandata nisu odazvali ni na konsultacije, nisu učestvovali u radu, ali to neće uticati na rad ovako važnog tela u državi”, izjavio je Zobenica. On je potom “podsetio” sve prisutne da se nalaze u Skupštini Vojvodine i da nema potrebe za “političkim cirkusom”.

Još uvek nije poznato ko će biti preložen za predsednika Skupštine Vojvodine, a kako je naveo Zobenica, nema sumnje da će sa 66 mandata koaliciona grupa ispred liste “Aleksandar Vučić – Vojvodine na sme da stane” dati ime predsedniku. Na pitanje N1 o tome da li očekuju da nekome iz njihove stranke bude ponuđeno mesto predsednika Vlade, iz Saveza Vojvođanskih Mađara odgovorili su potvrdno. “Koalicioni razgovori još nisu započeti, očekujemo nastavak saradnje i to bi značilo da ako postoji verovatnoća da će biti ponuđeno, ako tako bude, naša stranka ce doneti stav o tome”, rekao je Balint Juhas, prvi ispred liste „Savez vojvođanskih Mađara – Za  našeg predsednika, za našu zajednicu, za budućnost“.

Prva sednica novog saziva Pokrajinske vlade počela je danas u 10 sati, a ovo je treći mandat gde poslanička grupa Srpske napredne stranke ima većinu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here