Ministarka Grujičić – Platforma za zbrinjavanje urgentnih stanja počinje da radi od ponedeljka

0
18

Ministarstvo zdravlja je, u saradnji sa zdravstvenim ustanovama u Beogradu, razvilo centralizovanu platformu za zbrinjavanje urgentnih stanja, koja će, prema rečima resorne ministarke Danice Grujičić, početi da radi od ponedeljka.

Platforma za zbrinjavanje urgentnih stanja je za sada implementirana u pet zdravstvenih ustanova u Beogradu – u Univerzitetskom Kliničkom centru Srbije, kliničko bolničkim centrima “Dr Dragiša Mišović”, “Zvezdara”, “Bežanijska kosa” i “Zemun”. Grujičić je na prezentaciji platforme pojasnila da se time omogućava zdravstvenim radnicima da, kada pacijent iz jedne ustanove polazi ka drugoj, dobijaju signal na službenom telefonu da im stiže pacijent i da je potrebno da pristupe kompjuteru.

Platforma omogućava efikasniju razmenu medicinske dokumentacije i bržu komunikaciju između hitnih službi, maksimalnu zaštitu podataka, uz bržu dijagnostiku i pravovremeno lečenje i zbrinjavanje pacijenata.

U narednih 10 dana u projekat će se uključiti i Institut za ortopediju Banjica i Specijalna bolnica za cerebrovaskularne bolesti “Sveti Sava”, dok će druga faza implementacije projekta uključiti i Zavod za urgentnu medicinu Beograd.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here